El Josep, llogater de Casa Orsola que va ser jutjat el passat 9 de gener per estar fora de contracte, ha rebut la notificació judicial de llançament per al pròxim 14 de febrer. Després de més d’un any de lluita, les veïnes de Casa Orsola lamenten que Lioness Inversiones s’hagi negat a negociar i trobar una solució pactada per tal d’evitar l’expulsió dels veïns i asseguren que continuaran amb la lluita fins al final.

El Josep, porta fora de contracte des de l’1 de maig del 2022 i ha continuat pagant el lloguer mensualment, de la mateixa manera que ho estan fent les altres tres llogateres que també estan fora de contracte: el Tono, el Vasilis i l’Elisenda. D’aquestes tres, l’única que no ha estat denunciada és l’Elisenda, atès que és vulnerable i té dret a lloguer social, malgrat que Lioness Inversiones està incomplint la llei i no li ha fet cap oferta.

Contracte fraudulent amb un dels llogaters denunciats

En ple procés de denúncies i d’expulsions, Lioness Inversiones segueix negant-se a negociar amb les veïnes de manera conjunta i a través dels seus representants i defensa que l’única via de negociació és mitjançant la via del contacte individual llogater a llogater. Avui dia, només tenim constància d’un nou contracte signat. Es tracta del cas d’una persona gran i en situació vulnerable que, sota l’amenaça de desnonament, no ha pogut aguantar la pressió i ha acabat acceptant un contracte de lloguer amb un augment de la renda superior al 30% i unes condicions fraudulentes. Concretament, el contracte estableix que durant el primer any la renda serà de 850 € mensuals, el segon passarà a 950 € i a partir del tercer serà de 1.000 €. Aquest fet contradiu absolutament l’art 18 de la LAU que prohibeix les pujades interanuals de la renda superiors a l’actualització de l’IPC. De fet, fa només una setmana una jutgessa va sentenciar en el judici del Sindicat de Llogateres contra el fons voltor Azora, que la clàusula contractual que determina pujades de preu interanuals és nul·la. Amb aquest gest de Lioness Inversiones queda clar que amb les converses individuals la propietat busca aprofitar-se de les veïnes i imposar condicions abusives.

Proposició al ple de l’Ajuntament de Barcelona per demanar una negociació col·lectiva

Les veïnes de Casa Orsola no es donen per vençudes i continuaran lluitant fins al final per donar veu a una problemàtica que no els afecta només a elles. De fet, el 27 de gener es votarà al ple de l’Ajuntament una proposició per exigir a Lioness que aturi els procediments judicials i negociï amb les veïnes nous contractes de lloguer per tal de frenar els processos d’expulsió. Aquesta proposició, esperem que tingui el suport dels grups municipals que ja en van aprovar una de similar al ple del districte, és a dir, Comuns, Esquerra i Socialistes. També esperem que el grup de Junts rectifiqui la seva abstenció i acabi votant-la a favor.

Comparte: