altI del No-res, toti PostMortem són dos poemes llargs, mòbils, canviants, no finits, gairebé improvisats, urgents, que potser deixen de ser, fins i tot, un poema. Podríem qualificar-los de reflexió crítica escrita en vers, o d’un assaig d’allò, de tot allò, que podria Ser i/o Esdevenir; Però també són un cant o càntic inevitablement líric, i una provatura, i una necessitat, i una evocació, i segurament, també, un desig.

Un desig que camina paral·lelament a aquests mots que s’interpel·len i avancen sense punts suspensius ni la rigidesa d’unes guies excessivament definitòries; tot com una mena de re-apropiació d’espais i verbs que ens re-situen a l’ombra del gest/fet/lloc d’on no hem marxat mai i que sempre hem reconegut. I com que la radicalitat s’allunya de les prestatgeries mortuòries de qualsevol cementiri, s’hi respira pensament i literatura, poesia i violència, concreció poc realista i simbolisme comú, tot amb absoluta coherència no-coherent per convicció i amb gran desmesura dubitativa.

Malgrat que segurament totes aquestes afirmacions són fàcilment qüestionables i àdhuc rebatibles. I un llibre només és això. Un llibre. I aquest pretén compartir totes les metàfores quotidianes d’aquest Art de Viure en rebel·lió contra l’emmetzinament i la grisor que l’Imperi ens imposa llaurant llavors d’espectacle, usura i subordinació mesella.

Lluny de la resistència i ben a prop de totes les possibilitats possibles. Ben poc i tant, que aquí ho deixem. Que vol dir que aquí comença. I com bé diu en Carles Hac Mor: Aquest poema no vol dir res, i tanmateix ja ha dit massa.

El llibre comptarà amb dos poemes-pròleg de Gerard Horta i de Carles Rebassa i els dos poemes riu de David Caño amb il·lustracions de Pep Boatella.

BIOGRAFIES

David Caño (Olot, 1980). Com a poeta ha estat guardonat amb el Premi Amadeu Oller 2007 per «Barcelona» (Editorial Galerada, 2007) i amb el Premi Vila de Lloseta 2009 per «He vist el futur en 4D» (Editorial Moll, 2009). També apareix a les antologies poètiques “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011), “Price i cia” (Pont del petroli, 2011) i “Poetes a la xarxa” (Poems amp;amp; Blogs, 2010). En aquests darrers anys ha realitzat desenes de recitals arreu dels Països Catalans, ja sigui en solitari o acompanyant el cantautor Cesk Freixas amb l’espectacle poètico-musical “Vers la veu la teva paraula”. També ha col·laborat, o col·labora, en diverses publicacions entre les quals destaquen Benzina, La Directa, L’Accent i Illacrua.

Carles Rebassa (Palma, 1977). Ha publicat “Requiescat in pace” (1998), juntament amb Pere Perelló, “Poema B” (2006), i “Els joves i les vídues” (2006), obra guardonada amb el Premi Ausiàs March. També ha participat al recull poètic “Ningú no ens representa. Poetes emprenyats” (Setzevents, 2011). Ha treballat com a actor, dramaturg i constructor d’escenaris per a la companyia Mag Teatre, amb la posada en escena d’obres de Joan Oliver, Josep Palau i Fabre, Blai Bonet, Joan Brossa i Ramon Llull, entre molts altres. Juntament amb el músic Toti Soler, ha presentat Un home reparteix fulls clandestins, espectacle poètic basat en l’obra de Joan Brossa; i amb la cantant Ester Formosa ha creat l’espectacle Deu catalans i un rus. Ha col·laborat amb Biel Mesquida en la preparació d’Auca, un guió cinematogràfic basat en el poema del mateix títol de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Recentment ha acabat la seva recerca sobre la vida i l’obra del poeta Blai Bonet: Mite i pols de Blai Bonet i actualment treballa en la novel·la Prometeu vist de mil maneres.

Gerard Horta(Barcelona, 1962). Veí de Nou Barris (Barcelona) des de fa un parell d’anys, treballa com a professor lector al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona. Ha publicat quatre llibres d’antropologia i, malgrat que no es considera poeta, també ha publicat els poemaris Queda’t a Macau i aprèn-ne! (L’Aixernador, Argentona, 1991); L’erecció de l’instint espiritual (o l’amor dels trobadors) (L’Aixernador, Argentona, 1995); Nit a Chiapas (Edicions 62, Barcelona, 2000), i Balada de l’holandès errant Fauleta per a quasi-cadàvers. Amb el potentíssim grup de rock Triulet ha musicat i representat la Balada…, de la qual se n’ha fet el CD corresponent, que ha estat mediàticament silenciat com cal. Un dia d’aquests fundarà un grup religiós de caire apocalipticista, per tocar els collons.

  • Nom: PostMortem / I del no-res, TOT
  • Autor: David Caño
  • Editorial: Tigre de Paper | Edicions
  • Pròlegs:Gerard Horta i Carles Rebassa
  • Portada i il·lustracions: Pep Boatella
  • Maquetació: Simón Vázquez
  • ISBN: 978-84-938960-3-4
  • Pàgines: 96
  • Preu subscripció: 10,20€
  • Preu sense subscripció: 12€
  • Drets: Creative Commons (Reconeixement,No Comercial, Sense Obres Derivades)
  • Tamany: 120×210 mm
  • Enquadernació: Cartoné

Comparte:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.