Entidades y colectivos del movimiento por la vivienda, el movimiento ecologista y en defensa del territorio y los movimientos sociales y sindicales de Cataluña, han celebrado hoy una rueda de prensa para anunciar movilizaciones masivas el próximo 20 de septiembre contra la celebración de The District.

La rueda de prensa se ha desarrollado en Fira de Barcelona, en Plaça Espanya, donde hace apenas un año, las movilizaciones de rechazo consiguieron interrumpir la inauguración de la primera edición de este salón que «reúne a fondos buitres y otras compañías especulativas del sector inmobiliario».

A la rueda de prensa han intervenido Sergi Barrios, hablando en nombre del movimiento vivienda de Cataluña; Abdoulaye Seck (Papalaye), del Sindicato de manteros, y Daniel Pardo, portavoz de Zeroport. Los tres, han hecho una crítica a las consecuencias que The District, los macroproyectos especulativos y el modelo económico que se promueve con la complicidad de administraciones públicas y responsables políticas, tienen sobre la vida de la gran mayoría social y sobre nuestro territorio.

También han hecho un llamamiento a movilizarse contra The District el próximo miércoles 20 de septiembre a las 8:30 h en la parada de ferrocarriles Europa Feria, para ir a las puertas de las instalaciones donde se celebrará el congreso internacional de fondo buitres.

Durante la rueda de prensa se ha leído el manifiesto conjunto redactado por las entidades convocantes. A continuación lo reproducimos íntegramente en catalan:

Companyes, The District, el congrés internacional de Fons d’Inversió, torna a reunir-se a casa nostra els dies 20, 21 i 22 de setembre d’enguany. Els grans espoliadors de les nostres llars i el nostre territori, es trobaran per a definir les seves estratègies per a continuar enriquint-se a costa nostra. I nosaltres, les que hem de treballar per a sobreviure cada dia, tenim el deure de plantar-los cara.

La cobdicia d’especuladors i rendistes a casa nostra agreuja la misèria de les treballadores, amb una nova crisi capitalista i destrueix el territori que ens sosté. Mentre la corda es tensa,  governs i administracions estatals, autonòmiques i municipals s’omplen la boca amb la defensa del dret a l’habitatge a la vegada que promouen esdeveniments com The District i són còmplices dels poders econòmics que atempten contra nosaltres i les nostres vides.

Amb The District, la patronal immobiliària en connivència amb els responsables polítics, pretén llançar una nova ofensiva, convertint Barcelona i Catalunya en «la capital europea» de l’especulació immobiliària en un context on ja hem patit més de 120.000 desnonaments de famílies i els fons voltors mantenen 35.000 habitatges buits i tancats del mig milió de cases buides que tenim a Catalunya. I no és pas casualitat que alhora que els espoliadors de The District es reuneixen a la nostra ciutat, també ho facin els ministres europeus i empresaris a la cimera de transports i energia.

El projecte del Hard Rock al camp de Tarragona, l’ampliació de l’aeroport del Prat, el port de Barcelona o d’infraestructures com el Quart Cinturó, l’urbanisme voraç que amenaça el Delta del Llobregat i espais naturals i agraris a tot el país, les infiltracions policials a les nostres organitzacions, la Copa Amèrica, la reforma laboral, la Llei Mordassa, l’H2MED i l’acaparament de terres per a projectes de l’oligopoli energètic… són les peces del projecte polític i econòmic que garanteix els beneficis milionaris per als especuladors i els rendistes, a costa d’expulsar-nos de les nostres llars i substituir-nos per turistes que consumeixin, de precaritzar les nostres feines, de fer inassequible l’habitatge i de carregar-se el territori.

Som moltes les que volem viure millor i ens organitzem per a fer-ho. Els sindicats laborals, d’habitatge, els moviments feministes, antirracistes, ecologistes i grups en defensa del territori, els moviments veïnals per defensar els nostres pobles i barris del capitalisme voraç, lluitem cada dia per construir aquest nou món. Cridem a l’organització als barris, a la feina i arreu per a continuar defensant una vida digna fins que els pisos estiguin en mans de les treballadores. Nosaltres tenim clars quins són els nostres enemics: Blackstone, Servihabitat, CaixaBank, Cerberus… massa cops ens han fet fora de casa i han mercadejat amb el nostre entorn.

L’any passat vam aconseguir rebentar-los la inauguració de The District destapant quin és el seu veritable projecte. Per això, enguany han hagut de traslladar la fira a L’Hospitalet. Però nosaltres ho tenim clar, no volem The District ni aquí ni enlloc! I a tots els especuladors que ens desnonen cada dia, els donarem la benvinguda com es mereixen. És una oportunitat com n’hi ha poques per rebre’ls com toca, unim-nos per a mostrar rebuig al seu món en crisi!

Fem una crida a les veïnes de classe treballadora que simplement volem viure i no sobreviure. Davant el seu món de misèria, organitzem-nos, no només el 20, 21 i 22 per rebutjar el congrés de The District i tot el que representa. Organitza’t al teu sindicat, al teu barri, a la teva ciutat o país i lluita perquè la por canviï de bàndol i per poder crear un món nou.

Este artículo ha sido redactado y/o validado por el equipo de redacción de Revista Rambla.

Comparte: